Viktigt att träna rätt

De flesta av oss försöker hålla igång och träna så gott vi kan. Kruxet kan vara om man inte regelbundet tränar att man gör detta på rätt sätt. Det finns en risk att man skadar sig om man inte tränar på rätt sätt. Det är viktigt att träna rätt för att kroppen ska hålla och orka med den belastning som blir vid träning.

Skulle det visa sig att man på grund av felaktig träning få någon symtom som gör att man inte kan träna så ska man genast söka hjälp för detta. Fortsätter man att träna så kan bara skadan förvärras och det blir mycket värre. Det är oftast leder och muskler som får stå ut med mycket belastning under träningen och många gånger så kan det vara att du tränar för mycket. Se till att du får regelbundna vilodagar så dina muskler och leder får vila upp sig och anpassa sig till den träning som utförs.

Ett stort fel som många gör är att man går ut för hårt som otränad. Det gäller att man tar det lugnt och vänjer kroppen med din nya livsstil. Bygg upp dig allt eftersom och se till att värm upp ordentligt innan du börjar att träna. Likaväl som du ska stretcha efter du tränat. Detta gör att muskler och leder får dras ut för att inte börja krampa. Se också till att du vänjer kroppen med din träning. Det går inte att träna sju dagar i veckan utan det behövs vilodagar också.