För dig som spelar ishockey

Ishockey är en fartfylld sport som är underhållande att titta på men ännu roligare att utöva. Att snöra på sig skridskorna för att sedan bege sig ut på en nyspolad rink för att tackla, passa, dribbla och skjuta slagskott är bland det roligaste du kan göra. Det är ingen slump att ishockey är en av de största sporterna i Sverige både vad gäller utövare och publik.

En anrik sport

Ishockey kommer från Kanada och utövades redan i mitten av 1800-talet. Sedan har sporten varit med i vinter-OS ända sedan spelen i Chamonix 1924. Men förvånande nog gjorde ishockey OS-premiär fyra år tidigare, i sommar-OS i Antwerpen. Sedan OS i Nagano 1998 finns även ishockey för damer med i OS-programmet.

Viktigt med bra material

Ishockey är en tuff sport med hög fart och mycket dueller. Därför är det viktigt att du inte bara fokuserar på klubbor som får dina slagskott att bli hårdare och skridskor som får dina svängar att bli skarpare. För det är minst lika viktigt att du skyddar din kropp med produkter av hög kvalitet. Dessa produkter ska vara anpassade efter din kropp. Framförallt är det viktigt med hockeyhjälmar som skyddar det viktigaste du har. Och dessa hjälmar är inte bara praktiska, de kan dessutom vara riktigt snygga.